peyote.blogg.se

Att odla kaktusar och andra suckulenter

Back in business

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka efter en paus p.g.a. sommar m.m. Några som ej tagit paus är kaktusarna som växt så det
knakar. Speciellt djävulskaktusen som fått ett helt nytt skott som vuxit flera centimeter.

Nu tre skott som sprider sina djävulska taggar!
 
Även Peyoten har vuxit, dock inte lika explosionsartat. Den växer även mer på bredden än på höjden vilket gör det mindre tydligt att den faktiskt vuxit.
 
 
En Lophophora inramad av diverse andra kaktusar.
 
En bild på (nästan) hela samlingen. En ny tillkomst under sommaren är den lilla kaktusen nere till vänster. Den köptes på en marknadsdag i Fridolins hembygd Vittsjö. Jag köpte två stycken men gav den ena som gåva till min syster som nyligen flyttade till Malmö, istället för tvillingband har vi tvillingkaktusar! Två kaktusar har tyvärr gett upp, det var dels den fluffiga av okänd art samt den avlånga ganska ordinära kaktusen. Båda var inköpta från Ikea, och båda hade en kombination av alltför hög grad av torrhet och nån form av röta/äckel vid roten.
 
The family.
 
Även de små har vuxit en hel del sunder sommaren. De flesta har utvecklat taggar redan, även om de än så länge är mjuka och inte särskilt vassa.
 
 
En lite mörk bild på en San Pedro.
 
Gymnocalysium är de som vuxit mest av de små. Hela tre små kaktusar har vuxit till sig en hel del. En av de var väldigt tunn och lång, så jag stoppade ner en liten dagboksnyckel som stöd, tyvärr klarade den sig inte utan dog inte långt senare.:(
 
Det går att skymta liket bakom nyckeln.
 
Det var allt för den här gången, ska försöka de till att uppdatera bloggen då och då. Bloggen kommer även att gästas av Anton inom en inte alltför avlägsen framtid som kommer skriva om hans odling av olika spännande kaktusarter...
Kommentera inlägget här: